Veiligheid rondom uw gasfles

VERVOER

Kan ik mijn gasfles ook liggend gebruiken?

Nee, let op want dit is heel gevaarlijk, zorg er altijd voor dat de gasfles rechtop staat. De gasfles liggend vervoeren is prima, maar zet deze bij thuiskomst weer recchtop.

 

DRUKREGELAAR

Moet ik altijd een drukregelaar gebruiken?

Ja, de drukregelaar zorgt voor een constante en juiste werkdruk. Dit is nodig omdat de druk in de gasfles te hoog is, dit dient gereguleerd te worden naar de juiste werkdruk.

 

Welke drukregelaar dien ik te gebruiken?

Dit is afhankelijk van de toepassing en de benodigde druk. Voor barbecue, klussen, koken is van universele drukregelaar van toepassing. Voor caravan, camper en op de boot is een universele drukregelaar met afblaasbeveiliging van toepassing, zelfs verplicht bij gebruik in de camper, caravan en boot met een afgesloten disselbak of opslag. Ten slotte heeft Campingaz een eigen aansluiting, een apart systeem waarop geen universele drukregelaar past.

 

Alle drukregelaars kennen een werkdruk van 30 of 50 mbar. De benodigde druk is op te zoeken in de beschrijving van uw apparatuur.

 

INHOUD

Hoe weet ik hoeveel gas er nog in mijn gasfles zit?

De beste manier om dit te weten te komen is het wegen van de gasfles. Op de buitenkant van de gasfles staat het leeggewicht van de gasfles vermeld. Tel hier het gewicht van de vulling bij op en u kent het gewicht van de gevulde fles. U kent dan het leeggewicht en het totaalgewicht bij een volle fles. Stel dan uw gasfles op de weegschaal en trek hier het leeggewicht van af, nu weet u hoeveel kilo gas er nog in de fles zit.

 

Een andere manier is een indicator, deze zijn echter beperkt verkrijgbaar en niet erg betrouwbaar.

 

GASSLANG

Wanneer dien ik mijn gasslang te vervangen?

Uiterlijk elke 5 jaar dient de gasslang vervangen te worden. Echter dient u de gasslang regelmatig te controleren op slijtage, lekkage en beschadigingen. Het doorstromende gas heeft namelijk een negatieve werking op het rubber in de gasslang.

 

GASFLES VULLEN

Kan ik mijn gasfles ook zelf vullen, bijvoorbeeld bij een tankstation?

Nee, dit is niet toegestaan, laat dit over aan een erkend gasflesvulstation. Uw gasfles wordt namelijk 80% gevuld op gewicht zodat overvulling vermeden wordt. Verder kunt u nergens het juiste product verkrijgen dan bij het gasflesvulstation. Voor meer informatie, klik hier.

Staat uw vraag er niet bij?

Stuur dan uw persoonlijke vraag aan ons op en we zullen deze zo snel mogelijk voor u beantwoorden.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.